2012. május 31., csütörtök

Balesetet szenvedett a forgatáson!

Bár az Alkonyat - Hajnalhasadás második részét már leforgatták, Kristen Stewartnak az utóforgatás során ismét Bella Swan bőrébe kellett bújnia.

Az utólagos munkálatok különösen emlékezetesek maradnak számára, a
fiatal színésznő ugyanis balesetet szenvedett a kamerák előtt.

Az Alkonyat - Hajnalhasadás második része november végén kerül a hazai mozikba, Stephenie Meyer négy kötetből álló könyvsorozatának befejező részét ugyanis a filmes verzió forgatókönyvírója két részre szedte.

A befejező epizódot már leforgatták, ám az utómunkálatok során egyes jelenetekhez Robert Pattinsonnak és Kristen Stewartnak, a filmbéli és a valós élet szerelmespárjának ismét a kamerák elé kellett állnia.

Ezek közé tartozott egy vadászjelenet újraforgatása is, amelynek során a 22 éves színésznő megsérült. A lábán szerzett egy mély vágási sebet.

Erről a The Tonight Show von Jay Leno című műsorban mesélt a 62 éves tévésztárnak.


A tévéfelvételre Kristen nem is tudott volna fájdalom nélkül elegáns tűsarkút húzni, így inkább egy fekete, lapos talpú fűzős cipő mellett döntött.

A romantikus thriller női sztárja azonban így is nagyon csinos volt, a cipő jól illett szűk, fekete bőrnadrágjához, és a tűz piros blézeréhez. Bár sokszor láttuk már nőies dívaként, hozzá amúgy is a fiúsan vagány szerelések illenek igazán.

A film amerikai premierjét november 15-én tartják, így a bemutatón már ismét bújhat tűsarkúba.

Firefox Persona

Ha Firefox-ot használsz válassz Twilight-os Personát. :)


Ékszerek

Itt meg tudod vásárolni a filmben is látható ékszereket, sőt még olyat is, ami ott nem szerepel.


Szereplők

Bella Swan
A sorozat egyik főszereplője. Miután Bella édesanyja újra férjhez megy, a lány édesapjához költözik. Azért dönt így mert az új férj baseball játékos, és sokat utazik. Bella anyukája eleinte inkább otthon maradt a lányával, de Bella látta rajta hogy így nem boldog. Ezért elköltözött Phoenix - ből Forks-ba, hogy édesanyja új férjével utazhasson. Bella édesapja Charlie nagyon örül hogy visszakapta lányát és próbál mindent megtenni hogy Bella jól érezze nála magát.


Edward Cullen
A másik főszereplő. Edwardra 1918-ban talál rá Carlisle. A fiú a spanyolnátha áldozata lett volna, ha Carlisle nem változtatja át vámpírrá. Ezzel mentette meg az életét. Vámpír lévén különleges képességgel rendelkezik. Képes a gondolatolvasásra. Egy ember van azonban akiben nem tud olvasni. Ő Bella. Edward eleinte utálta Bellát de csak azért mert úgy vágyott a lány vérére. Később azonban kiderül hogy nem tudja távol tartani magát a lánytól. Persze nem a lány vére miatt. Régebben ölt ugyan embert, de már nem lenne képes rá, mert nem akar gyilkos lenni, ezért ő és a családja csak állatok vérével táplálkoznak.


Carlisle Cullen
A kb. 350 éves férfi orvosként dolgozik. Ő mentette meg a haláltól a feleségét, a családja többi tagját is. Ő volt az első aki elvetette az embervér fogyasztását. Mivel a családjával együtt csak állatvérrel táplálkozik, ezért "vegetáriánusnak" hívják magukat. Carlisle hatalmas önkontrollal rendelkezik, hisz mikor arra kényszerül hogy átváltoztasson egy embert, meg kell harapnia, de mikor egy vámpír megízleli az embervért elfogja a mámor, de Carlisle mindig képes volt megállni.


Esme Cullen
A Cullen család gondoskodó "édesanyja". Kedves és vidám személyiség. Carlisle felesége.


Rosalie Hale
Szintén a Cullen család tagja. Rosalie szép, de néha igen undok teremtés. Bellával a kezdetektől fogva nincs kibékülve, de a történet előrehaladtával ez változni fog.


Jasper Hale
Szintén a Cullen családhoz tartozik. Nehezen illeszkedik be a családba. Jaspert 1863-ban változtatták vámpírrá, ezért ő a legidősebb a családban. Alice kedvese, mindent megtesz szerelméért.


Emmett Cullen
1935 óta vámpír. Carlisle változtatta át, ugyanúgy mint a többi családtagot. Rosalie kedvese.


Alice Cullen
1950- ben lett a Cullen család tagja Jasperrel együtt. Különleges képessége a jövőbe látás.






Farkasok


Jacob Black
Jacob Billy fia. Mint a filmből is kiderül kiskorában sokat homokozott együtt Bellával. A rezervátumban él és tanul.

Paul
Quil
Jared
Embry
Sam
Seth Clearwater
Leah Clearwater





Quilete indiánok

Emily
Billy Black
Harry Clearwater
Sue Clearwater



Volturik

Aro
Jane
Alec
Caius
Marcus
Demetri
Felix
Heidi



 Bella iskolatársai:

Jessica Stanley
Bella egyik barátnője. Kedves és vidám lány. Nagyon szerelmes Mike Newton-ba.


Angela Weber
Jessica és Bella barátnője. Kedves és mosolygós lány. Szereti Ericet, és már régóta várja hogy vele mehessen a bálra, de a srác soha nem hívja. Most végül kezébe veszi az ügyet és elhívja Ericet.


Mike Newton
Jessica, Eric, Angela és Bella társaságában láthatjuk. Mindig együtt ebédelnek a menzán, és van amikor együtt lógnak (pl.: La Push jelenet). Nem igazán tetszik neki hogy Bella Edwarddal jár. A film végén a bálba Jessicával megy. Ő az a srác akit a film elején Bella leüt egy röplabdával...


Eric Yorkie
A suli "szeme és füle". Ő az aki először talizik Bellával. A suliújság szerkesztője. El akarja hívni Bellát a bálba, de Mike pont belezavar. Így Eric Angelával megy a bálba, ahol ő keveri a zenét.







Rossz vámpírok:

 James
Nem a "vegetáriánus" vámpírok közé tartozik. Ebből következik hogy emberi vérrel táplálkozik. Ő az aki vadászik Bellára, de a film végén sikerül legyőzniük. James nyomkövető és szenvedélyesen vadászik. Párja: Victoria.




Victoria
James párja. Szintén nem a "vegetáriánusok" közé tartozik. Az ő képességei is páratlanok, nem szabad alábecsülni.



Laurent
Ő sem "vega" vámpír, de később az lesz. Jamesék csapatába tartozik, de miután James és Victoria úgy döntenek hogy megölik Bellát, Laurent inkább továbbáll. Ő az aki figyelmezteti a Cullen családot hogy ne becsüljék alá Victoria és James erejét.




A Twilight Saga története


Twilight/Alkonyat
Bella Forksban született. Hat hónapos korában édesanyja és édesapja elváltak, anyja magával vitte Kaliforniába, majd később Phoenix-be ahol végül is felnevelkedett. Nem volt népszerű, úgy érezte nem tartozik sehová. Többnyire ügyetlen, kétbalkezes, ezért kerüli az egyensúlyozást igénylő sportokat és a táncot. Miután édesanyja újra férjhez ment, lelkiismeret furdalása támadt amiatt, hogy anyja ő miatta nem tud hivatásos sportoló férjével, Phil Dwyerrel utazni az országos "turnékon". Így elhatározta, hogy Forksba költözik, és édesapjával fog élni. Itt figyel fel az egyik különös diákra, Edward Cullenre. Később a fiú többször is megmenti az életét, megmutatván így a szuperképességeit. Bella egyik régi ismerősétől, az indián Jacob Blacktől hall egy ősi legendát, ami szerint a Cullen család vámpír. Ez bebizonyosodik, mikor Edwardtól is megtudja ugyanezt. De Edward azt is elmondja neki, hogy miért csak állatokon élnek. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy veszélyben az élete, ha állandóan vele van. De őt nem érdekli Edward aggódása, ez vezet oda, hogy egy Cullenékkel töltött délután sor, három újonnan felbukkant vámpír közül a legkegyetlenebb, végezni akar vele. Edward és a többi Cullen együtt sikeresen megvédi Bellát, és végez Jamessel.


New Moon/Újhold
Az Újhold Bella 18. születésnapjával kezdődik. Ki is borul Bella, mivel így is 1 évvel öregebb lesz, a látszólag 17 éves Edwardnál. Az Alice által szervezett bulin véletlenül megvágja magát és Jasper ekkor megtámadja, természetesen időben leállítják. Ez emlékezteti rá Edwardot hogy mekkora veszélynek teszi ki a lányt, amíg ők együtt vannak. Így hirtelen döntésétől vezérelve elhiteti Bellával, hogy már nem szereti és tovább költözik Cullenékkel, hátrahagyva a szenvedő Bellát. Hogy megnyugtassa aggódó apját, Bella elmegy Jessicával moziba. Ekkor egy bárból távozó csapat ittas férfi keríti be őket. Itt jön rá Bella, hogy veszélyes helyzetekben képes hallani Edward hangját. Ez ad neki elég erőt ahhoz, hogy kimenekítse onnan magukat. Jacobbal pedig barátságuk egyre jobban elmélyül, a fiú tanítja meg motorozni is. Amikor Bellát megtámadja Laurent, a vámpír, a lányt megmenti egy csapat vérfarkas. A lány idővel rájön hogy Jacob más, mint a többi farkas. Azonban mindeközben Victoria rá vadászik, mert az ő halálával akarja megbosszulni James halálát. Bella továbbra is vonzza a bajt, egyszer majdnem vízbe fullad, és sziklamászás közben is lezuhan, de Jacob mindig megmentette. Alice látomásában csak a szikláról lezuhanást látja, így értesül tévesen Rosalietól Edward, Bella öngyilkosságáról. Ezután keresi meg Edward a Volturikat, és kéri meg őket hogy végezzenek vele. Miután Alice visszatér Forksba, Bellával egyből Edward után sietnek hogy megállítsák. Még éppen időben érkeznek, de a Volturik megígértetik velük, hogy átalakítják Bellát. Amennyiben nem teszik meg, megölik Bellát. A hazaúton Edward elmondja Bellának, hogy még mindig szereti és csak Bella biztonságát tartotta szem előtt, mikor elment. Bocsánatot kér meggondolatlan akciójáért, a lány természetesen azonnal megbocsájt neki. Bella továbbra is vámpír akar lenni és így veszi rá Cullenéket, hogy szavazzanak az átváltoztatásáról. Edward és Rosalie az egyetlen, aki nem helyesli ezt, de később Edward megadja magát, átváltoztatja Bellát, ha előtte hozzámegy feleségül.


Eclipse/Napfogyatkozás
Az Eclipseben folytatódik Edward és Bella nem mindennapi kapcsolata. Edward elmondja Bellának, hogy ódzkodik Bella átalakításától, mert szerinte a vámpírok lelketlen lények, akiknek nincs helye a mennyországban. Bella, akinek a véleményét a házasságról a szülei korai válása nagyban befolyásolta, elfogadja Edward házassági ajánlatát, azzal a feltétellel, hogy míg Bella még ember, Edward lefekszik vele, és csak utána változtatja vámpírrá. Edward először még tiltakozik, mert fél, hogy a pillanat hevében elveszti a fejét, és esetleg árt Bellának. De mivel látja, hogy ez mennyire fontos neki, megígéri hogy megpróbálja. Az Eclipseben jönnek rá, hogy Victoria vámpírokból sereget épít, hogy majd velük bosszulja meg társa, James halálát. Hogy sikeresen lépjenek fel az új veszéllyel szemben, megújítják a szövetséget Cullenék és a vérfarkasok, mégpedig Sam Uleyval és Jacob Blackkel,aki belemegy, noha nem kedveli Edwardot, mivel szerelmes Bellába. Bella mindig is csak barátként tekintett rá, de az eljegyzése után veszi észre hogy Jacob többet érez iránta, mint egy barát iránt. Edward elfogadja Bella és Jacob barátságát, és sikeresen végez Victoriával is. A harc után döntenek Bellával, el kell mondani Bella apjának az eljegyzést.



Breaking Dawn/Hajnalhasadás
A Breaking Dawn elején Bella feleségül megy Edwardhoz. A mézesheteiket az Esme szigeten töltik, amit még Esme kapott ajándékba férjétől. A nászéjszaka konfliktushoz vezet, mivel Edward attól fél hogy valahogy, akaratlanul árt Bellának, de Bella biztosítja róla, hogy óvatos és kéri hogy folytassák. Edward belemegy, de megesküszik hogy ezek után addig nem lesz együtt Bellával, amíg ember. Néhány nappal később Bella nagyon rosszul van, és arra gyanakszik, hogy terhes. Edward rettentően ideges lesz, és hazarohan Bellával hogy Carlisle megvizsgálhassa. A félelme beigazolódik, Carlisle megállapítja, hogy Bella Edward gyerekével terhes. Edward eszét veszti az aggodalomtól, mivel a gyorsan növekvő magzat nagyon károsítja Bella egészségét. Megpróbálja abortuszra rábeszélni, hogy védje az egészségét, de Bella kötődik a gyerekéhez és ragaszkodik a szüléshez. Edward azután kezdi szeretni a babát, miután meghallja annak gondolatait, és rájön hogy egyáltalán nem akar ártani Bellának és ugyanúgy szereti az édesanyját, ahogy Bella őt. Bella majdnem belehal a szülésbe, de Edward beadja neki a mérget és kislányukat is megmenti. Megkezdődik Bella fájdalmas átalakulása. Renesmee születése után Irina téves híre miatt megérkeznek a Volturik, hogy az állítólagos halhatatlan gyermekkel végezzenek. Edward és Bella a Cullenék segítségével együtt bizonyítják be, hogy Renesmee teljesen ártalmatlan. Távozásuk után Bella és Edward békében folytathatják az életüket lányukkal.